arcitectuur

home

leven

schilderijen

arcitectuur

uitvindingen

     video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

da Vinci was een kunstenaar die schilderde een aantal van de mooiste schilderijen van alle tijden. Hij was ook een man van de wetenschap die nam een logische benadering van het oplossen van praktische problemen. Deze twee kanten van Leonardo da Vinci kwamen samen in zijn bouwkundige tekeningen. Hij maakte ontwerpen voor gebouwen, bruggen, en zelfs hele steden.
Zijn tekeningen geven ons een idee van de werking van een gebouw, niet alleen haar uiterlijke verschijning.Zijn ontwerpen voor gebouwen met prachtige kastelen, kathedralen en kastelen. Zijn schetsen ook bijzonderheden over belangrijke architectonische elementen zoals deuren, ramen, trappen en looppaden. Sommigen van hen zijn zelfs out-of-the-gewone functies, zoals een vier-weg trap en een wenteltrap.

Leonardo vestigde ook ontwerpen voor hele steden. His designs built on the ideas of earlier city planners who designed their cities in geometric shapes and then surrounded them with a wall. Zijn ontwerpen gebouwd op de ideeŽn van de vroegere stad planners die ontworpen hun steden in geometrische vormen en daarna omgeven met een muur.