de Tijgerkat

Home
Geschiedenis
Tijger
Leeuw
Lynx
Poema
Tijgerkat
Manoel Ocelot/Serval
Caracal

 

Uiterlijk:
De tijgerkat is de kleinste en de slankste vertegenwoordiger van de pardelkatten en zijn vacht is okergeel met zwarte rozetvlekken. De onderzijde en delen van het gezicht zijn lichtgekleurd. De staart heeft zwarte ringen. Mannelijke tijgerkatten zijn groter en zwaarder dan vrouwelijke.

Leefomgeving:
De tijgerkat leeft bij voorkeur in laagland, regenwouden, vochtige bergbossen en vooral nevelwouden. Soms is deze katachtige ook in plantages of droogbossen te vinden.

De jongen:
Na een zwangerschap van 74-78 dagen worden meestal 1-3 jongen geboren. Na 17 dagen openen de jonge tijgerkatten hun ogen en na ongeveer 55 dagen eten ze voor het eerst vast voedsel. Wanneer ze een leeftijd van twee jaar hebben, kunnen deze katachtigen jongen krijgen.

Voedsel:
Kleine dieren zoals insecten, hagedissen, knaagdieren en vogels vormen de belangrijkste prooi. Ook kleine apen worden zo nu en dan gevangen.

Bedreiging:
De tijgerkat is niet bedreigd.