de Lynx

Home
Geschiedenis
Tijger
Leeuw
Lynx
Poema
Tijgerkat
Manoel Ocelot/Serval
Caracal

 

Uiterlijk:
De vacht is verschillend ligt eraan welke soort. De lynx heeft pluimpjes op de oren en een hele korte staart.

Leefomgeving:
De lynx leeft vooral in de bossen van AziŽ.


De jongen:
65 tot 75 dagen na de paring worden 1 tot 4 jongen geboren. De jongen blijven lang (10 maanden) bij de moeder. Na 2 jaar zijn ze geslachtsrijp.

Voedsel:
Jonge rendieren, herten, reeŽn, geiten, schapen, hazen, konijnen, vogels en soms kleine knaagdieren.


Bedreiging:
De Iberische lynx is ernstig bedreigd. Eind tachtiger jaren werd geschat dat er in Spanje nog zo'n 1100 dieren in het wild leefden. Inmiddels zijn dit er nog maar tussen 100-120. En van dit kleine aantal lynxen zijn er nog maar zoín 20 vrouwtjes die zich voortplanten.