shōnen is een jongens genre, shōnen betekent letterlijk "jongen". In dit jongensgenre vind je veel actie en humor.

voorbelden hiervan zijn pokemon,digimon,naruto, dragon ball z.
 ik zet van elk voorbeeld een filmpje van neer
 

 

de meeste mensen kennen pokemon wel er zijn 11 seizoenen en 10 films en 22 games al. het gaat over een jonge genaamd Ash.
zijn verhaal gaat over hem hij is 10 geworden en mag begingen met zijn reis om pokemon master te worden maar
op de eerste dag van zijn reis verslaapt hij zich en zijn de beginners pokemon's weg op een na daar zit een gele stroom muis in genaamd pikachu daar begint hij zijn reis mee maar onderweg komt hij team rocket tegen die pikachu proberen te stelen

 

 


 

 

 digimon gaat over de mensen wereld die ook in een andere wereld kunnen komen door de digivice digiworld daar leven allemaal wezens genaamd digimon er zijn 5 seizoenen en van elk seizoen is ook een film maar van seizoen 2 zijn er 2 films    

 

 Naruto

Naruto is de hoofdrolspeler van de anime. Hij is een luidruchtige, enthousiaste, maar nogal domme ninja die na een aantal keer zakken bij de Academy Genin wordt. Zijn enige droom is om Hokage te worden en door iedereen erkend te worden als sterke shinobi. Daar heeft hij alles, maar dan ook alles voor over. Naruto’s favoriete gerecht is Ramen bij Ichiraku’s Ramen winkel en hij staat daar ook bekend als een veelvraat.

Wanneer Naruto Genin wordt, wordt hij ingedeeld in team 7, samen met Sasuke en Sakura. Naruto is verliefd op Sakura, maar heeft een hekel aan Sasuke omdat deze altijd alle aandacht van Sakura krijgt en de “nr. 1 rookie” van het huidige jaar is. Naruto kan daar niet tegen en probeert hem constant te overtreffen, wat soms lukt, waardoor ze op een gegeven moment min of meer overgaan van vijanden in rivalen. Ook kunnen ze in een gevecht goed samenwerken ondanks dat ze rivalen zijn. De leider van team 7 is Kakashi en Naruto heeft veel respect voor hem, hoewel dat niet altijd even duidelijk blijkt.

In de tijd dat Naruto geboren was, werd Konoha aangevallen door de Kyubi, een vosdemon met negen staarten. De 4th Hokage heeft deze Kyubi in Naruto “gesealed” met de bedoeling dat mensen hem als een held zouden gaan zien omdat hij de “bewaarder van het kwaad” was. Het tegengestelde bleek, de volwassenen die de ramp hadden meegemaakt zien hem als de Kyubi en haten hem. Deze instelling brachten zij over op hun kinderen waardoor Naruto een eenzame jeugd heeft gehad.

Op de Academy had Naruto geen vrienden en was overal slecht in. Zijn leraar was Iruka, deze blijkt ook een slechte jeugd te hebben gehad en wil Naruto helpen. Wanneer Naruto eindelijk slaagt, krijgt hij zijn head-protector van Iruka, waardoor Naruto hem aardig gaat vinden. Uiteindelijk worden ze goede vrienden, “precious ones” zoals Naruto het noemt. Later worden Sakura, Sasuke en Kakashi ook zijn “precious ones”.

Naruto heeft een flinke lading stamina, waardoor hij heel veel chakra in zich kan hebben. Samen met zijn uithoudingsvermogen en wil om door te gaan zorgt dit er voor dat Naruto na haast elke klap weer op kan staan, wat hem een flink voordeel geeft in een gevecht. De jutsu die hij het meest gebruikt is Kage Bunshin, waarmee hij echte klonen van zichzelf kan maken. Ook krijgt hij later een nieuwe leraar genaamd Jiraiya, die hem (deels) leert hoe hij de chakra van de Kyubi kan gebruiken, waardoor hij nog veel meer chakra tot zijn beschikking heeft. Ook leert deze hem een paar andere technieken

 

link http://www.naruto-episode.net/episodes.html

 

 

 

dragon ball z gaat over Goku en zijn vrienden (de Z-Warriors) die de aarde moeten beschermen en andere fictionele planeten tegen verschillende slechteriken die een planeet willen veroveren of vernietigen. Terwijl de originele anime Dragonball   gaat over Goku als kind en begin volwassen en het zoeken naar de dragonballs, gaat Dragon Ball Z naast de avonturen van Goku ook over zijn afkomst/ geschiedenis en zijn eerste opgroeiende zoon Gohan. Hiernaast wordt er ook besteed aan de rivalen van Goku namelijk Vegeta en Piccolo die van slecht later goed worden. Dragon Ball Z bevat ook meer drama dan Dragon Ball en heeft een wat serieuzere toon.

Een kenmerk van de serie is dat alle personages zogenaamde 'power levels' hebben, uitgedrukt in een getal. Ze gaan in de serie gevechten met elkaar aan (regelmatig wordt zo'n gevecht zelfs gespreid over meerdere afleveringen) waarbij het 'power level' beslissend blijkt. Op allerlei manieren blijkt het echter mogelijk om iemands power level te doen toenemen. Gedurende de serie vindt er dan ook een ware power level-inflatie plaats.

Dragon Ball Z kreeg ook een vervolg: Dragon Ball GT, deze serie speelt zich af 10 jaar na het einde van DBZ en was minder succesvol dan DBZ zelf

De verhaallijn van Dragon Ball Z is opgesplitst in groepen van opeenvolgende afleveringen, de zogenaamde "saga's". In de originele Japanse Versie bestond Dragon Ball Z uit vijf "saga's" (Saiyan, Frieza, Garlic Jr, Cell en de Majin Boo Saga). Terwijl in de Engelse versie de saga's zijn verdeelt in 16 "sub-sagas".

Seizoen Aantal afleveringen Engelse Sagas
Dragon Ball Z - Season 1 39, (1-39) Saiyan Saga (Ook wel "Vegeta Saga" genoemd in de niet geknipte versie (uncut))
Dragon Ball Z - Season 2 35, (40-74) Namek Saga & Captain Ginyu Saga
Dragon Ball Z - Season 3 33, (75-107) Frieza Saga
Dragon Ball Z - Season 4 32, (108-139) Garlic Jr. Saga, Trunks Saga, & Android Saga
Dragon Ball Z - Season 5 26, (140-165) Imperfect Cell Saga & Perfect Cell Saga
Dragon Ball Z - Season 6 29, (166-194) Cell Games Saga
Dragon Ball Z - Season 7 25, (195-219) Great Saiyaman Saga & World Tournament Saga
Dragon Ball Z - Season 8 34, (220-253) Babidi Saga & Majin Buu Saga
Dragon Ball Z - Season 9 38, (254-291) Fusion Saga & Kid Buu Saga

 

 

 

 

  

home page

 

geschiedenis van de anime

codomo.htm
bishojo
 

mecha